Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
Élmények völgye
Több |

Heló Magyarország, jó hírünk van: Szilvásvárad nem zsákfalu, tovább tudtok jönni!
Vajon megéri e megtenni még 5-10 kilométert? S mire ez a hangzatos név, hogy Élmények Völgye? Aki itt él, vagy már járt mifelénk az tudja, s ha van pár perced, neked is megmutatjuk :-)

A Bükk-hegység, a környező völgyek, tavak, patakok, a Bükki Nemzeti Park, a Lázbérci tájvédelmi körzet sok rejtett és sokak által már ismert kincset hordoz magában. A természeti, történelmi, néprajzi múltban gazdag vidék páratlan fekvésű, kirándulásra, lovaglásra, horgászatra, vadászatra, télen akár síelésre is alkalmas terület. E festői szépségű térség élménydús kikapcsolódással kecsegtet.

Az Élmények Völgye, 6 egymáshoz közeli településen élő és munkálkodó turisztikai szolgáltatók szövetsége. Ez a bájos térség az Aggtelek – Lillafüred – Szilvásvárad alkotta háromszögben található, Szilvásváradtól alig 10 km-re, látnivalókban gazdag, gyönyörű területen helyezkedik el.
Ez itt a nyugalom szigete: egy csendes kis szeglet, de közel a pezsgéshez. Innen minden könnyen elérhető. Bármerre is indulj el, minden irányban számos lehetőséget találsz kalandra, pihenésre.

Élmény és Romantika
Dédestapolcsány
dedestapolcsany_002.jpgdedestapolcsany_004.jpgdedestapolcsany_006.jpgdedestapolcsany_007.jpgdedestapolcsany_008.jpgdedestapolcsany_009.jpgdedestapolcsany_010.jpgdedestapolcsany_011.jpgdedestapolcsany_012.jpgdedestapolcsany_013.jpgdedestapolcsany_014.jpgdedestapolcsany_015.jpgdedestapolcsany_016.jpgdedestapolcsany_017.jpgdedestapolcsany_018.jpgdedestapolcsany_019.jpgdedestapolcsany_020.jpgdedestapolcsany_021.jpgdedestapolcsany_024.jpgdedestapolcsany_025.jpgdedestapolcsany_026.jpgdedestapolcsany_027.jpgdedestapolcsany_028.jpgdedestapolcsany_029.jpgdedestapolcsany_030.jpgdedestapolcsany_031.jpgdedestapolcsany_032.jpgdedestapolcsany_033.jpgdedestapolcsany_latnivalok02.jpgdedestapolcsany_latnivalok03.jpgdedestapolcsany_latnivalok04.jpgdedestapolcsany_latnivalok06.jpgdedestapolcsany_latnivalok07.jpgdedestapolcsany_latnivalok08.jpgdedestapolcsany_latnivalok09.jpgdedestapolcsany_latnivalok11.jpgdedestapolcsany_latnivalok12.jpgdedestapolcsany_latnivalok13.jpgdedestapolcsany_latnivalok14.jpgdedestapolcsany_latnivalok15.jpgdedestapolcsany_latnivalok16.jpgdedestapolcsany_latnivalok17.jpgdedestapolcsany_latnivalok19.jpgdedestapolcsany_latnivalok20.jpgdedestapolcsany_latnivalok21.jpgdedestapolcsany_latnivalok22.jpgdedestapolcsany_latnivalok23.jpgdedestapolcsany_latnivalok24.jpgdedestapolcsany_latnivalok27.jpgdedestapolcsany_latnivalok28.jpgdedestapolcsany_latnivalok29.jpgdedestapolcsany_latnivalok30.jpgdedestapolcsany_latnivalok31.jpgdedestapolcsany_latnivalok32.jpgdedestapolcsany_latnivalok33.jpgdedestapolcsany_latnivalok34.jpgdedestapolcsany_programok01.jpgdedestapolcsany_programok02.jpgdedestapolcsany_programok03.jpgdedestapolcsany_programok04.jpgdedestapolcsany_programok05.jpgdedestapolcsany_programok06.jpgdedestapolcsany_programok07.jpgdedestapolcsany_programok08.jpgdedestapolcsany_programok09.jpgdedestapolcsany_programok10.jpgdedestapolcsany_programok11.jpgdedestapolcsany_programok12.jpglazberc_horgaszat02.jpglazberc_horgaszat03.jpglazberc_horgaszat06.jpglazberc_horgaszat08.jpglazberc_horgaszat09.jpglazberc_horgaszat11.jpglazberc_horgaszat12.jpglazberc_horgaszat13.jpglazberc_horgaszat14.jpglazberc_horgaszat15.jpglazberc_horgaszat16.jpglazberc_horgaszat17.jpglazberc_horgaszat18.jpglazberc_horgaszat20.jpglazberc_horgaszat21.jpglazberc_horgaszat22.jpglazberc_horgaszat23.jpglazberc_horgaszat24.jpglazberc_horgaszat25.jpg

DédestapolcsányDédestapolcsány, a kis Kárpát-medence: Aki a falu közepén állva körbetekint, a Kárpát-medence kicsinyített mását látja maga előtt. A Lázbérci víztározó, kiemelkedően szép, méreteit tekintve lenyűgöző: 6 millió m3 vizet tárol. Páratlan ízű hal fogható itt, aki ebből egyszer fogyaszt, sosem fogja elfelejteni az ízét.  

Mályinka Mályinka, ahol az élet vize fakad: A község határában sok karsztvizű forrás ered, ezek közül az egyik az egész község ivóvízellátását is biztosítja. Az ország egyik legszebb természeti környezetében, a Bükk-hegység északi lábánál elterülő, felfedezésre váró Mályinka igazi nyugalmat, pihenést, kikapcsolódást kínál.  

Nagyvisnyó Nagyvisnyó az aktív pihenés és a kultúra otthona: A helyi horgásztó, a Bükk hegységben kanyargó kerékpárút, a bánkúti sípályák, s a Bükk-hegységben kijelölt túraútvonalak csalogatnak. A helyi Bükki Nyári Napok Kulturális rendezvénysorozat valódi élményt nyújt színházi előadások, és komoly zenei koncertek segítségével.  

Nekézseny Nekézseny az erdők ölelésében: „Gyerekkorunk legszebb élményei mindig a nekézsenyi nyaralások voltak” Így vall Szelecky Zita a faluról, kinek a családi sírhelye és az emlékháza is itt található. A csendet, nyugalmat kereső emberek kiváló túrákat tehetnek az Upponyi-hegység vonulatain. A lovaglás szerelmesei számos lovastúra-útvonalon érinthetik e tájat.  

Tardona Tardona több mint adóparadicsom: "Ha emberséget akarsz tanulni, eredj Tardonára." –így vélekedett Jókai Mór a faluról. A Bükk lábánál fekvő falucska a legjelentősebb Jókai-emlékhelyek közé tartozik. A falu a Bükki Nemzeti Parkkal határos, gyönyörű környezeti értékén túl arról is nevezetes, hogy ma már adóparadicsom is.  

Uppony Uppony maga a csend és a romantika: A Bükk legöregebb része, az Upponyi-hegység vonulatai ölelik át a községet. A látvány több mint megkapó, az Upponyi-szoros festői bérceit, vadregényes mészkőszikláit látva az ide látogató képzeletében letűnt századok visszhangja kél. A szép táj, a kanyargó csermely, a sűrű erdőkkel borított hegyoldalak, az upponyi pincék harmonikusan foglalják keretbe e kicsiny községet.