Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
 
Kisvasutak
 
Gyöngyösi Erdei Kisvasút
Gyöngyösi Erdei Kisvasút

Mátravasút várja vendégeit, a szépséges Mátra látogatóit, rajongóit, természetjáróit - akik pihenni és üdülni akarnak. 

1965 óta már egész éven át, szállítja utasait a hangulatos kisvonat! 

Akár Mátrafüredig; akár Gyöngyössolymoson keresztül Lajosházáig, esetleg Szalajkaházig menjen a kedves látogató, a változatos táj örökre az emlékezetébe vésődik. Bokrok, szőlők, majd dús erdők és a közlekedő hegyek köszöntik az utast. Aztán a végállomásokon túl következnek a séták. Túrák - hegyi utak, tisztások, források, tavak, bércek, várromok - tiszta levegő, madárdal - futó őz, vagy szarvas.

Több |

Ha pedig több napig itt marad, télen a hegyi sportok, nyáron a barangolás kedvéért, kempingek és szállók nyújtanak pihenőhelyet. Mondják, ha valaki egyszer kisvonattal érkezett a Mátrába, a szíve máskor is visszahúzza.

Gyöngyösön, a MÁV és az autóbusz pályaudvaroktól 5 percnyi járásra - a szépen rendbe hozott Orczy-kastély, ma Mátra Múzeum szomszédságában található az erdei vasút, közismert nevén Mátravasút végállomása. Az Orczy kastély komor kőoroszlánjai, - ha szólni tudnának - sokat mesélhetnének a közkedvelt kisvasút viszontagságos, régen fényes múltjáról, és jelenéről.

Az erdei vasút a Mátra-Nyugatbükki Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság üzemeként működik. Két vonalán: Gyöngyös-Mátrafüred és Gyöngyös-Lajosháza között összesen 18 km-es szakaszon közforgalmú személyszállítási tevékenységet végez egész évben a MÁV menetrendkönyv 324-325 mezőjében megtalálható menetrend szerint.

Vasúti megközelíthetősége: A vasútról Gyöngyös állomáson kell leszállni, pár percre található a kisvasút állomása.

Elérhetőség: Vasútüzem: 06 36 434 210

Mátrai Erdei Vasutak 3200 Gyöngyös, Dobó u. 1.
Tel.: +(36) 37 / 312-447; +(36) 30 / 2791-615 Tel. / Fax: +(36) 37 / 312-453

A következő vonalakon járnak a Mátravasút szerelvényei:
Gyöngyös – Mátrafüred,
Mátrafüred – Gyöngyös,
Gyöngyös - Gyöngyössolymos - Lajosháza – Szalajkaház,
Szalajkaház - Lajosháza - Gyöngyössolymos - Gyöngyös