Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
 
Tanösvények
 
Andó-kúti Erdei Tanösvény
Andó-kúti Erdei Tanösvény

Az Andó-kúti Erdei Tanösvény Varbótól délre, a Miskolcról a Taksa-lápáig kiépített erdei kisvasút Mahóca és Andó-kút nevű állomásait köti össze.

Hossza:2.7 km, Időigény:2.5 óra, Jelzés:stilizált bagoly, Vonalvezetés:körút, Állomások száma:15, Nehézségi fok:túra jellegű

Az Andó-bikk alatt, a Barátság-forrás és a Dobrica-kút nevű karsztforrás körül kialakított 15 állomásra felfűzött tanösvény az erdészeti tevékenységről, az erdőgazdálkodásról nyújt bőséges ismereteket. Egy állomás bemutatja a hegységre legjellemzőbb fafajokat, egy másik a Bükk hegység geológiáját.

Több |

A bővizű, jól kiépített Andó-kút (régebbi nevén Lenke-forrás) egy közkedvelt pihenőhely a Bükkben, Varbó községtől néhány kilométerre. Egy öreg bükkök által körülvett csendes, füves völgyben található, mely, ha nem Varbóról megyünk, Kisvasúttal vagy Turistaútvonalon, Tanösvényen keresztül is könnyen megközelíthető.

A forráson kívül található itt egy esőház, valamint egy mesterséges tavacska, melynek közepén szintén egy kis fedett, padokkal ellátott pihenő található. Az ide látogatók kellemesen megpihenhetnek, elfogyaszthatják hátizsákjukból elemózsiájukat, a gyerekcsoportok bújócskázhatnak, számháborúzhatnak, míg szüleik élvezhetik a festői környezet szépségét vagy akár szalonnát is süthetnek – ha éppen nincs tűzgyújtási tilalom.