Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
 
Tanösvények
 
Barát-réti Tanösvény
Barát-réti Tanösvény

A Barát-réti Tanösvény Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról, a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellől indul.

Hossza:6.5 km, Időigény:3 óra, Jelzés:fehér négyzetben átlós kék sáv a Bujdosó-kőig, onnan a Z jelzésű turistaúton lehet visszajutni a településre, Vonalvezetés:körút, Kapcsolat:kapcsolódik a Kő-közi Tanösvényhez és a Vár-hegyi Tanösvényhez, Állomások száma:4 Nehézségi fok:túra jellegű

A Kő-köz keleti végétől indul, az Oldal-völgy torkolatáig a sárga jelzésű turistaúton vezet, majd áttér a műút túloldalára, s a karthauzi kolostorromtól egy meredek ösvényen közelíti meg a Lök-bérc oldalában előbukkanó sziklavonulatot, a Bujdosó-kőt. A környező jurakori agyagpala és radiolarit összletekbe ékelődve meredek mészkősziklafalak magasodnak a hársas kőrises sziklaerdő fölé.

Több |

Az állomásokon lévő, vagy a közelükben megtekinthető természeti és kultúrtörténeti értékek leírását, a hozzájuk kapcsolódó ismereteket a Felsőtárkányi tanösvények (Eger, 2002) című kirándulásvezető füzetben olvashatjuk. A kiadvány a BNP Igazgatóságán szerezhető be (Eger, Sánc u. 6.) Szabadon látogatható!