Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Dessewffy-kastély

Tolcsva idegenforgalmi vonzerejét a műemlékek sokasága (templomok és műemlék jellegű épületek), a világhírű hegyaljai bor, valamint a majdnem érintetlen természeti szépsége jelenti.

A templomok mellett Tolcsva jelentős más műemlékekkel, kastélyokkal, kereskedő- és polgárházakkal rendelkezik.

A Dessewffy kastélyt 1659.-ben valószínűleg Bónis Ferenc építtette. Többszöri tulajdonosváltás után a XIX. században került a Dessewffy család birtokába, akik igényeik szerinti átalakításokat végeztek rajta. Az épületet a bejárati oldalon kiszélesítették a homlokzat teljes hosszúságban végigfutó, pilléres-kosáríves árkádos tornáccal, közepén timpanonos rizalittal és lépcsőfeljáróval. Az épületet majorsági épület és nagyméretű kert veszi körül.

Több |

Tolcsva elhelyezkedése és természeti adottságai nemcsak a szőlőtermelésnek kedveznek, hanem az idelátogató turistáknak is gazdag élményt nyújthatnak.

Az elmúlt években végbement változások (privatizáció, világörökségi helyszínné válás, turisztikai ipar fellendülése) előnyösen érintették a települést, amelynek következtében nem csak a szőlőtermelés és a borgazdálkodás, hanem a turisztikai ipart kiszolgáló intézmények és szolgáltatások fejlődése is megindult a településen.